събота, 15 октомври 2016 г.

Комедията "Голямото надлъгване" гостува в Добрич на 20 октомвриДраматичният театър от Стара Загора гостува на добричлии с постановката на  Рей и Майкъл Куни "Голямото надлъгване". Спектакълът ще се играе на голямата сцена на ДТ „Йордан Йовков” на 20 октомври от 19.00 часа. Преводът, сценична среда и режисурата са на проф. Андрей Аврамов, сценография и костюми - Теодора Лазарова. В ролите: Иван Калошев - Том Кърууд, Весела Петрова - Линда Кърууд, Стефан Борисов – Дик, Илчо Димитров – Хари, Миленка Сотирова – Катерина, Велин Величков – Андреас, Стефан Делев – Даунс, Диана Найденова - Г-жа Потър и Жоро Райчев – Борис.

"Голямото надлъгване" (с оригинално заглавие "Том, Дик и Хари") въвлича зрителите в калейдоскоп от комични ситуации, създадени от трима братя с най–добри намерения. Невероятни обрати, абсурдни идеи и престъпни страсти изпълват този безумен ден. И, разбира се, всичко това е съпроводено с много смях. Но, както в другите комедии-фарсове на двамата автори, смехът не е самоцелен. Ето какво пише по този повод в. "Дейли телеграф":

"Въпреки ярката комична суматоха, пиесата има какво да ни каже и за човешката същност. Тя улавя онова чувство, което понякога всички изпитваме – че сме просто винтчета в някаква адска машина, чието действие неясно различаваме. Но се въртим, въртим, без да знаем докога. Смехът във фарса неизменно произтича от човешкото отчаяние."

И, наистина, отчаяното желание на едно младо семейство да се сдобие с дете е в основата на сюжета. Но щом в историята се появяват контрабандни цигари, подозрителен полицай, парчета от изчезнал труп и двама нелегални бежанци, мечтите на семейството бързо се стопяват. А когато в цялата въртележка се намесва и мафията, катастрофата става неизбежна. Но… една комедия винаги завършва с "хепи енд". Как става това? Елате да видите „Голямото надлъгване” и ще разберете!