петък, 28 октомври 2016 г.

Маестро Шунго Морияма представи в Добрич талантливи солисти от Япония

Маестро Шунго Морияма представи млади солисти от Япония на пресконференция днес. Те ще  стъпят на сцената в Огледална зала "Нели Божкова" в Добрич заедно с Български камерен оркестър в неделя от 18.00 часа.
18-годишната флейтистка Шихо Сугано, и Хазуки Такатани - саксофон, са свирили с големи симфонични оркестри, но за първи път ще бъдат солисти на струнна формация. Цигуларката Майу Нихей, е завършила Токийския университет по изкуствата и продължава обучението си в Берлин, също е свирила с големи японски оркестри. Много млади изпълнители искат да натрупат опит и да покажат възможностите си с повече музикални формации, заяви пред журналисти  японският диригент.
За Шунго Морияма е огромно удоволствие отново да дирижира Български камерен оркестър-Добрич, като отбеляза, че първата му творческа среща с музикантите е била преди трийсет години.
Под диригентската палка на Морияма оркестърът и младите солисти ще изпълнят в Огледалната зала "Нели Божкова" творби на Йосиф Себастиян Бах, Ернест Блох и Александър Глазунов.