четвъртък, 16 март 2017 г.

Уникален безсловесен фолклорен спектакъл подготвят в ДКТ „Дора Габе“

Репетициите на „Неродена мома“- уникален безсловесен спектакъл, започнаха в кукления театър в Добрич. С реализацията му е ангажиран творчески екип, воден от режисьора Даниела Христова. Сценографията е поверена на Наталия Гочева, а музиката – на Владимир Джамбазов.
 Действието се крепи на популярната народна приказка. Ще бъде пресъздадена една вълшебна история за любовта. Любовта, която не познава граници. Един царски син построява чешма за чудо и приказ - от нея мед и масло тече. Една зла жена го проклина за Неродена мома да се ожени. Царският син се изправя пред безброй предизвикателства, за да достигне до своята Неродена мома, за да израсне и да намери истинската любов. Комуникацията със зрителите ще бъде безсловесна. Посланията ще бъдат отправени чрез уникални кукли и фолклорна музика. 
Включени са изпълнения на Христина Белева- гъдулка, и на Недялко Недялков - кавал. Хореографията е дело на Павлета Христова. В осъществяването на амбициозния проект се включват актьорите Мила Боянова, Росен Радев, Румен Куртев и Мария Генова – гост.