четвъртък, 23 март 2017 г.

"Неродена мома" - новият спектакъл на Кукления театър в Добрич

Д. Христова и П. Петков          Сн. А. Радилов
Държавният куклен театър "Дора Габе" в Добрич разказва приказката за Неродена мома без думи. Премиерата на фолклорния спектакъл ще бъде в Международния ден на театъра - 27 март.
„Много приятно съм изненадан от визия, музика и фееричните големи кукли, които сигурен съм, ще възбудят интереса на всякакъв вид публика”, това заяви днес на пресконференция директорът на театъра Петър Петков. 
"Кавал и гъдулка, по музика на Владимир Джамбазов ще звучат в спектакъла. Очакваме нашият визуален театър и с универсалния език на танца да увлече зрителите", каза режисьорът на постановката Даниела Христова. Вълшебната приказка е за приключенията на царския син, който трябва бързо да израсне, да мине през много препятствия, за да посрещне любовта тогава, когато е готов.
Сценографията е поверена на Наталия Гочева, а музиката – на Владимир Джамбазов. Включени са изпълнения на Христина Белева- гъдулка, и на Недялко Недялков - кавал. Хореографията е дело на Павлета Христова. В осъществяването на амбициозния проект се включват актьорите Мила Боянова, Росен Радев, Румен Куртев и Мария Генова – гост.
Премиерата е на 27 март, от 18.00 часа в ДКТ "Дора Габе" в Добрич