събота, 10 юни 2017 г.

Отпразнуваха 20 години от създаването на „Антимовски хан”

Сашо Серефимов и Петранка Божкова      Сн. А. Радилов
Поети, писатели, художници, музиканти от Добрич, региона и  страната отбелязаха двайсетгодишнината на списание "Антимовски хан". Много почитатели на изданието направиха символична разходка по пътищата на изкуството от създаването на „Антимовски хан”  до днешен ден в дома-паметник "Йордан Йовков".
"От 1997 година досега в нашия Хан гостуваха много автори от близки и далечни градове и страни и създадохме много литературни приятелства. Стигнахме ли далеч или се въртяхме в кръг, ще покаже времето. Днес искаме само да кажем, че сме тук, в Хана на Йовков и нашата история продължава", каза председателят на сдружението Сашо Серафимов, който е и главен редактор на изданието. Създателите, сътрудници, институции получиха признание и поздрави преплетени от музикални изпълнения.
Издание за животопис и култура  съществува от 1997 г., като първата подкрепа му дава Ваня Янкова.  До 2009 г. „Антимовски хан“ излиза като вестник - ежемесечник, след това се преобразува в списание с периодика четири книжки годишно, каквото е до днес.
Галерия от снимки можете да видите тук.