петък, 23 юни 2017 г.

Крейг Бейли с музиката на легендарния Рей Чарлз звучаха на плажа пред вила „Тихото гнездо” на Двореца в Балчик

                                               Сн. А. Радилов
Крейг Бейли е в България по покана на Петър Салчев за няколко концерта. Турнето премина през Стара Загора, Солун, Халкидики, Русе, Бургас, София и Пловдив. Тази вечер музикантите акустираха на морския бряг пред Двореца в Балчик. Саксофонистът, работил с легендата Рей  Чарлз, изнесе концерт на плажа пред вила „Тихото гнездо” и очарова ценителите. На сцената заедно с него бяха Петър Салчев /вокал/, Емил Пехливанов /барабани/, Димитър Шанов /контрабас/ и Станислав Арабаджиев /пиано/.
„Това е най-уникалното място, на което съм бил”, това каза на пресконференция преди концерта  в Двореца виртуозът  Крейг Бейли. „Рей казваше: „Аз усещам силата на музиката.” Той имаше два типа отношения с хората – бизнес и музикални, разделени едно от друго. Начинът, по който можеше да спечелиш уважението на Рей беше чрез музиката”, каза още Бейли. Тази култура завладя целия свят. Рей Чарлс е бил супер човек и голям професионалист. 
Крейг Бейли идва за трети път в България. Пред журналисти той сподели, че всеки ден създава музика. „Вчера написах нова песен в стария град в Пловдив. Събуждам се сутрин и в главата ми звучи музика. Понякога даже си мисля, че полудявам…, каза още Бейли. За него България е като скрит оазис. „Винаги чета предварително за местата, които посещавам. Но когато пристигна, впечатлението винаги е по-различно и вълнуващо.
На 28 юни пред Народния театър „Иван Вазов” в столицата, Крейг Бейли ще бъде гост на заключителния концерт за сезона на Биг Бенда на БНР.