вторник, 29 август 2017 г.

Започва музикалният фестивал "Music Campus Balchik"

От 1 до 10 септември 2017 г. в Културен център "Двореца" - Балчик, ще се проведе четвъртото издание на международния музикален  фестивал  "Music Campus Balchik" - майсторски класове и концерти.
Този проект се провежда под патронажа на сдружение "Култура край границата", както и с подкрепата на Държавен Културен Институт "Културен център "Двореца"  и цели да даде възможност на млади български творци - музиканти, за срещи и изяви.
По време на тазгодишния формат,  майсторските класове ще се водят от някои световно признати имена в областта на музиката, които вече са участвали в Music Campus като Александру  Гавриловичи, Берн /цигулка/ - арт директор на фестивала, Йоне Калионаите, Заарбрюкен /виола/, Михаел Волф, Лозана /камерна музика/, Стефан Хаджиев, Лондон /виолончело/. Нови имена са Сакура Киндинис, Берн /флейта/ и Аурелиан Бакан от Клуж-Напока, който за пръв път в историята на музикалния формат ще проведе майсторски клас по кларинет.
Входът за всяка една от концертните вечери е свободен.

Съпътстващо мероприятие на тазгодишния формат е изложбата  "Знаци на звука" на Стела Василева, която ще бъде изложена в Каменна зала от 1 до 9 септември.