петък, 29 септември 2017 г.

Представиха книгата на Огнян Герджиков „Аз не бях политик“ в ДобричОбщина Добрич бе домакин и организатор на представянето на книгата на проф. Огнян Герджиков „Аз не бях политик“ на 28 септември в Огледална зала „Нели Божкова“.
За спомените на проф. Герджиков говори Ана Боянова, издател на книгата, носител на голямата награда „Блага Димитрова“ за 2014 година.
Актьорът Емил Калев и Ана Боянова Емил Калев разнообразиха вечерта с изпълнения на италиански канцонети, любими на семейство Герджикови.
Десетки почитатели на проф. Огнян Герджиков получиха автографи в книгата му  „Аз не бях политик“.
Проф. Огнян Герджиков е роден на 19 март 1946 г. в София. Завършва Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специализира във Виенския университет и в Хамбургския институт „Макс Планк“. Асистент при проф. Нисим Меворах, а по-късно професор по търговско право в СУ "Св. Климент Охридски". Автор на монографии и десетки статии в областта на търговското право.
    На 5 юли 2001 г. е избран за председател на 39-то Народно събрание. Избиран е два пъти за народен представител от листата на НДСВ. Председател на Парламентарната комисия по правата на човека и вероизповеданията в 40-то Народно събрание. За периода 27 януари 2017 г. – 4 май 2017 г. Огнян Герджиков оглавява деветдесет и петото правителство на България /петото служебно/. Носител на орден „Стара планина“.