вторник, 7 ноември 2017 г.

Премиера на новата стихосбирка „Репетиция за живот“ от Ема Георгиева

Ема Георгиева – актриса, почетен гражданин на Добрич, автор на три стихосбирки, ще представи последната – „Репетиция за живот“,  на 8 ноември от 17.30 ч. в Огледална зала „Нели Божкова“. Книгата излиза със спомоществователството на Община Добрич и е със знака на Издателство „Матадор 74“. Редактор на книгата е акад. Марин Кадиев – председател на Съюза на независимите български писатели, художник – Елисавета Качулева. Музикален акцент на представянето на книгата ще сложи цигуларката Ирина Олшанска.
Ема Георгиева е родена във Варна, но целият й съзнателен живот минава в Добрич – града в равнината. Приятелите на театъра познават нейните многобройни роли на сцената на Драматичен театър „Йордан Йовков“, снимала се е в киното и телевизията. Тя и днес работи активно с децата на Театрална студия „Зорница“ в Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“, активен деец е на Български червен кръст.
„Не ме плашат годините – казва Ема Георгиева в интервю по повод нейната 80-годишнина – ако човек запази любопитството си към света, ако преследва мечтите си на сън и наяве. Ако трябва да направя някаква равносметка, някаква оценка за себе си – се поставям в категорията „хора без възраст”.