понеделник, 6 ноември 2017 г.

Една вечер посветена на Стиви Рей Вон

Клуб the Maze ви кани на една невероятна трибют вечер, посветена на великия Stevie Ray Vaughan, представен ни от пловдивските Cherry Jam.
Стиви Рей Вон е американски блус китарист и певец, смятан за един от най-влиятелните изпълнители на електрическа китара в историята на блуса. 


Роден е на 03.10.1954г. в Далас, Тексас.
Първата истинска група на Стиви Рей е The Cobras, които свирят в различни клубове и барове в Остин, Тексас през средата на 70-те. През 1975г. той сформира нова група, Triple Threat, която по-късно сменя името си на Double Trouble. Дебютният албум на Стиви Рей Вон, „Texas Flood”, е представен през лятото на 1983г. Албумът получава много положителни оценки, както от блус-, така и от рок-аудиторията.
През 1990г. Double Trouble предприемат турне, като няколко концерта са предвидени съвместно с Ерик Клептън, Бъди Гай и Робърт Крей. На 26.08.1990г. е последният концерт на Стиви Рей Вон, който изпълнява на бис песента „Sweet Home Chicago”, заедно с Клептън, Гай и Крей. След концерта Стиви Рей се качва на хеликоптер, който трябва да го отведе в Чикаго, но малко след излитането си, той се разбива в скалите край East Troy,Wisconsin. Целият екипаж загива.
През 1991г. губернаторът на Тексас обявява рождената му дата, 3-ти октомври, за „Ден на Стиви Рей Вон”.
През 1994г. в Остин, Тексас, е издигнат мемориален паметник на Стиви Рей Вон.
Датата е 11.11.2017, часът – 22:30