вторник, 26 декември 2017 г.

Благотворителна изложба "НосиЯ до сърцето си".Фондация БЪЛГАРИН организира благотворителна изложба “НосиЯ до сърцето си”, инициатива за насърчаване и подпомагане на талантливи деца, изучаващи български фолклор. След представянето на картините в Националния етнографски музей, домакин на изложбата е Гранд Мол Варна.

Художничката Юлия Бузилова, откликна на благотворителната кауза и предостави 11 нейни творби - прекрасни картини с фолклорна тематика и мотиви, които ще бъдат предложени на търг, като с реализираните приходи ще бъдат закупени народни носии за талантливите деца от Национално училище за фолклорни изкуства “Филип Кутев” гр. Котел и народно читалище ”Христо Ботев” гр. Калофер.

Една от картините, участващи в благотворителната изложба е вдъхновена от фотография на Асен Великов, направена по време на Роженския събор през 2016 г. и средствата събрани от нея ще бъдат дарени на Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН в подкрепа на дарителската кампания за образователен център в Националния етнографски музей.

Дата на изложбата: 27 Декември - 12 Януари 2018 | Гранд Мол Варна