събота, 3 февруари 2018 г.

Добромир Енев представи „Различните форми на Морското конче”Това не е просто колекция. Това не е просто художник. В днешния съботен ден  до 20.00 часа в спортна зала „Русалка” художникът Добромир Енев представя нестандартно своите рисунки. Той с приятелите му от сдружение  „Доброжънци” се гмурнаха в света на морското конче. Събитието представлява краткотрайна изложба на най-голямата колекция от рисунки на морски кончета. Идеята на автора Добромир Енев е в залата да бъде направен килим от рисунки, чиито брой  е достоен  за рекорд на Гинес. Морските кончета съпътстват
Добромир през целия му живот и това ги прави толкова специални.  Наравно с тази изложба посетителите имат шанса да се запознаят с различни техники за рисуване, анимация и графика. Авторът ви е приготвил цял арсенал от знания и цяла зала с въображение.
Идеята за тази изложба се зародила още преди 14 години, заяви Добромир Енев. Авторът твори навсякъде където му дойде музата, в къщи, в самолет, на плажа, на колело, легнал и прав. И всичко това благодарение на желязната му дисциплина и неуморен труд.  Той има намерение  творбите му да тръгнат на пътуваща изложба на открито.
Повече снимки можете да видите тук.