вторник, 20 февруари 2018 г.

Организират благотворителен бал „С възрожденски дух всички заедно за бъдещето на Добрич!“


Николай Ненчев        Сн. А. Радилов

Най-младото НЧ „Добрич – 2017“ организира на 1 март  благотворителен бал „С възрожденски дух всички заедно за бъдещето на Добрич!“. Отправени са покани до управата на Добрич и областта. На специална пресконференция днес председателят на читалището Николай Нейчев отправи покана и до всички радетели на българската култура и дух в Добруджа. Благотворителният бал е организиран с подкрепата на Клуб „Майчина грижа“ , Ротари клуб и Лайънс клуб. Гостите на благотворителния бал ще имат възможността да се насладят на изпълненията на Камерната група при ансамбъл „Добруджа“ със солисти Калинка Вълчева, Ивелина Савова и Иванка Русева, с ръководител Живко Желев. Програмата включва също изпълнения на проф. д-р Стефка Оникян от Националната музикална академия „Панчо Владигеров“, Ирина Жекова, сопрано, солист на Националната опера и балет – София и Държавна опера – Варна, Пламен Желев – пиано и група “Singing river” при НЧ „Добрич – 2017“. Благотворителният бал ще се проведе в ресторант „България” на 1 март от 19.30 часа. Поканите са на стойност от 60 лева и могат да бъдат закупени и от заведението.
Николай Нейчев съобщи, че миналата седмица е входирано в общината искане за предоставяне на сграда за читалището. Според Нейчев, то се нуждае от  два етажа на сградата на бившето училище „Дора Габе“. Предстои предложението за предоставяне на сграда да бъде разгледано от Общинския съвет на Добрич.
На пресконференцията Николай Нейчев съобщи, че сред предвидените инициативи през тази година са възстановяване на „Пеещо езеро“,  създаване на различни музикални формации и танцови състави, на библиотека с голям по обем фонд. Читалището  има амбицията да създаде компютърна лаборатория и художествена галерия. Ще се търсят форми и за активна спортна дейност в двора на бившето училище.