понеделник, 12 март 2018 г.

Изложбата "Изкуството в "Двореца" - вдъхновение" ще представи творби на млади автори от пленери в Балчик

Международната изложба "Изкуството в "Двореца" - вдъхновение" ще представи творби на млади автори от художествени пленери в архитектурно-парковия комплекс в Балчик. Новата експозиция, която ще оживи пространството на Каменната зала, ще бъде открита на 23 март, съобщават от там.
Колекцията от стъкло и керамика е част от проекта "Модерен дизайн - Чехия, Словакия, България", който се финансира по програмата на Европейския съюз "Еразъм+". Ще бъдат представени произведения на приложното изкуство, създадени на пленери в "Двореца" от ученици в Училището по стъкларство, живопис и промишлен дизайн във Валашске Мезиржичи, Чехия, и Училището по изкуства в Тренчин, Словакия. Младите автори черпиха вдъхновение сред културните и историческите забележителности в парка по време на творческите си пребивавания през последните две години, припомнят от културния център.
В рамките на проекта ученици и преподаватели са обменяли опит в промишления, интериорния и екстериорния дизайн, в прилагането на най-модерните технологии, което и ще бъде показано в предстоящата изложба.