понеделник, 26 март 2018 г.

Международна художествена изложба „Истинност, Доброта, Търпение” гостува на Двореца в БалчикВ последния мартенски петък Двореца в Балчик представя международната художествена изложба „Истинност, Доброта, Търпение”. Основоположник и един от основните художници на изложбата е професор Кунлун Джан, завършил Института по Изкуства на Китай със специалности "техники на рисуване с маслени бои", "китайска живопис" и "скулптура". Около него са се обединили много талантливи, както нови, така и титуловани, художници като Катлийн Гилис, Чунци Яо, Руейджън Гу, Уейсин Уан, Ейми Лий, Бен Ли, Ишиоу Джоу, Сяопин Чън, Джънпин Чън, Юен Ли, и други. Някои от тях са емигранти, живеещи в САЩ, Канада, Тайван, Тайланд и Япония.
Сама по себе си изложбата е своеобразно възраждане на красотата и изяществото на ренесансовото изкуство. Вдъхновени от традиции и божественост, художниците рисуват – често в сътрудничество – истории, лично преживени от тях или споделени им от практикуващи Фалун Дафа от целия свят. Художниците са също така отдадени да възродят значението на изящното изкуство и морала за хората в обществото.
Картините пресъздават истории и събития, свързани с древната китайска практика за самоусъвършенстване Фалун Гонг (известна още с името Фалун Дафа). Фалун Гонг се базира на универсалните принципи на Вселената - истинност, доброта и търпение. Изложбата ще бъде открита на 30 март (петък) от 17ч в каменна зала на ДКИ КЦ „Двореца” и ще остане там до 8 април.