понеделник, 2 април 2018 г.

Малко известни творби на именити художници представят в Двореца край Балчик

Изложба на малко известни творби от именити художници, подредена в Балчик, показва в своеобразен ракурс развитието на българското изобразително изкуство. Експозицията, която бе открита днес в галерия "Тихото гнездо" в "Двореца", привлича с имената на Ярослав Вешин, Владимир Димитров-Майстора, Давид Перец, Христо Цокев, Илия Бешков, Цанко Лавренов, Дечко Узунов, Васил Стоилов и други класици.
Изложбата представя четири поколения художници, творили между шестдесетте години на 19-и до края на 20-и век,и е посветена на годината на Европейското културно наследство, заяви Евгени Недев, директор на художествената галерия в Габрово, откъдето идва колекцията.
Темата за морето и градския пейзаж оживява в ранната творба "Балчик" на Светлин Русев,в "Изглед от Балчик" на Константин Трингов,"Рибарски лодки" на Никола Николов,"Синя тишина" на Димитър Киров,"Пейзаж" на Георги Баев.
Експозицията е част от афиша на културния център "Двореца" за новия туристически сезон и ще остане в Балчик до края на април.